Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان دستگاهی را طراحی کردند که از پسماند نیروگاه‌های فسیلی سوختی را تولید می‌کند که به گفته آنها از این سوخت که از آن با عنوان "Black Oil" یاد می‌شود، قابل قیاس با نفت سیاه است.

پرویز نوروز مهر کارشناس ارشد واحد تحقیق و توسعه شرکت فناور در گفت‌وگو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را عمدتا مدیریت جامع زیست محیطی دانست و افزود: بیشترین تحقیقات ما در زمینه بازیابی وانادیوم و فلزات با ارزش از پسماندهای نیروگاهی، هوشمند سازی مدیریت پسماند، ساخت پایلوت و دستگاه پیشرفته فرآیند سبز است که به بهره برداری رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مدیریت پسماندهای پزشکی در برخی از استان‌ها و موضوع اینترنت اشیا را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی این شرکت نام برد و یادآور شد: دستگاه پیرولیز تولید شده در این شرکت به منظور تبدیل پسماند به سوخت طراحی شده است به این صورت که پسماند وارد این دستگاه می‌شود و به صورت غیر مستقیم و در غیاب اکسیژن، شکسته شده و مواد هیدروکربنی آن تبدیل به سوخت‌های مایع و مواد با ارزش می‌شود.

نوروز مهر تاکید کرد: سوختی که از این دستگاه به دست می‌اید قابلیت سوزاندن دارد و مواد با ارزش به دست آمده از آن قابلیت جداسازی و ریکاوری دارند و از آن می‌توان مواد با ارزش را استخراج کرد.

وی تاکید کرد: پسماندهایی که دارای ماهیت آلی هستند می‌توانند در شرایط بدون اکسیژن، در معرض حرارت ۳۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار گیرند و بعد از شکسته شدن پیوند میان مواد آلی، تبدیل به بخارات هیدروکربنی سبک شده و بعد از سرد شدن به عنوان سوخت مایع از دستگاه خارج می‌شوند.

نوروز مهر، از این سوخت با عنوان "Black Oil" یاد کرد و گفت: این سوخت قابل  یاس با نفت سیاه است.

محقق این دانشگاه با اشاره به دستاوردهای این شرکت در زمینه بازیابی وانادیوم و فلزات با ارزش، خاطر نشان کرد: نیروگاه‌هایی که از سوخت فسیلی استفاده می‌کنند، پسماندهایی به دیواره‌های کوره آنها می‌چسبد که تاکنون به دلیل اینکه در ایران در این زمینه کار تحقیقاتی قابل توجهی صورت نگرفته، این پسماندها دفع می‌شد و امکان بازیابی آنها وجود نداشت.

نوروزمهر ادامه داد: بر اساس اعلام محققان این شرکت،وانادیوم با خلوص ۹۸ درصد یکی از فلزات با ارزش است که از پسماندهای نیروگاهی جداسازی شده و اکنون این طرح به بهره برداری صنعتی رسیده است.

وی به کاربردهای فلز با ارزش وانادیوم اشاره کرد و یادآور ‌شد: از این ماده در تولید کاتالیست و همچنین صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد.

این محقق با اشاره به تحقیقات این شرکت در زمینه هوشمند سازی پسماند، توضیح داد: در این فرآیند از مرحله تولید پسماند تا زمان اعلام واحدها برای میزان پسماندها، از لیست بندی تا طبقه بندی آنها از طریق نرم افزار می‌شود ضمن آنکه سیستم حمل و نقل بر اساس داده‌هایی که از نرم افزار ارائه شده است، اقدام به جمع آوری پسماندها می‌کند.

وی اضافه کرد: در بخش پذیرش نیز فرآیند بی خطر سازی پسماندها انجام می‌شود.

نوروز مهر با تاکید بر اینکه کل این فرآیند بر اساس نرم افزار طراحی مدیریت پسماند انجام می‌شود، اظهار کرد: ما در شرکت فناور خود این نرم افزار اختصاصی و جامع را برای مدیریت پسماند ارائه کردیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوخت سیاه وانادیوم سوخت فسیلی هوشمند سازی پسماند مدیریت پسماند نوروز مهر نرم افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاقچی سوخت در امیدیه محکوم به پرداخت جزای نقدی شد

به گزارش خبرنگار مهر، حیدر بنی تمیم پیش از ظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: پرونده قاچاق یک هزار و ۴۰۰ لیتر نفت و گاز به ارزش ۴۲۰ میلیون ریال در شعبه ویژه به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان امیدیه رسیدگی شد.

رئیس تعزیرات حکومتی امیدیه افزود: شعبه با تحقیق‌های لازم، اتهام انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط سوخت کشف شده نیز متهم را به پرداخت ۸۴۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

بنی تمیم بیان کرد: شعبه در خصوص وسیله نقلیه حامل این سوخت قاچاق با توجه به اینکه ارزش وسیله نقلیه بیشتر از ارزش سوخت است، متهم را به پرداخت ۴۲۰ میلیون ریال جریمه معادل ارزش سوخت کشف شده محکوم کرد.

رئیس تعزیرات حکومتی امیدیه اظهار کرد: پس از انجام مراحل قانونی پرونده، جریمه یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریالی متهم وصول شد.

کد خبر 6097118

دیگر خبرها

  • محکومیت یک میلیارد و ۴۹۷ میلیون ریالی قاچاقچی سوخت در دماوند
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • قاچاقچی سوخت در امیدیه محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد