Web Analytics Made Easy - Statcounter

جیوه در جدول تناوبی عناصر بدلایل مختلف یکی از شاخصترین و جالب ترین عناصر به شمار میرود .

از دلایل منحصر بفرد بودن جیوه میتوان به موارد زیر اشاره کرد  :

1 – جیوه فلزی مایع است ! . این از خاصترین ویژگی های جیوه به شمار میرود و البته زیبایی خاص این عنصر مدیون مایع بودن و ویژگی روندگی این ماده است . در بسیاری از موارد این عنصر را به خاطر مایع بودن آن جهت زیبایی بصری تهیه میکنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 – رنگ نقره ای جیوه از دیگر عوامل زیبایی پسندی جیوه به شمار میرود . این رنگ شفاف و درخشنده آن را مبدل به محبوبترین عناصر بویژه برای مردم عادی کرده است .

3 – جیوه اگر چه مایع است ، اما خیس کننده نیست به این دلیل که دارای ضریب کششی منفی است . به عبارت دیگر این عنصر عموما به درون دیگر مواد و ترکیبات جذب نمیشود  و از روی آنها فرو میریزد .

4 – وزن جیوه از دیگر ویژگی های خاص این عنصر به شمار میرود . این ماده عنصری سنگین است . در واقع این ماده دارای چگالی  تقریبی 13.55 است به این معنا که وزن هر یک لیتر جیوه معادل 13.55 کیلو از این عنصر است !

از ویژگی های بارز جیوه تخریب عنصر طلاست . بنابراین بهتر است قطعات ساخته شده با طلا از جیوه دور نگه داشته شوند تا از تخریب در امان بمانند .

آشنایی با انواع جیوه :

باید این حقیقت را دانست که خواص هر عنصر همان است که در جدول تناوبی عناصر وجود دارد و نه هیچ چیز دیگر . در خصوص عنصر جیوه هم وضع به همین منوال است و جیوه تنها دارای چگالی ای است که در مطالب بالا به آن اشاره شد .

آیا جیوه چگالی بالاتر از سیزده و نیم وجود دارد ؟

در مبحث خرید جیوه در بازارهای جهانی اصطلاحات مختلفی بوجود آمده است که در اصل این تصور را در میان افراد بوجود می آورد که عنصر جیوه با چگالی های مختلفی در طبیعت کشف میگردد در حالی که با توجه به علم امروزی بشر و جدول تناوبی عناصر این عنصر مانند تمامی عناصر دیگر منحصر بفرد است .

اما آنچه راجع به این موضوع باید بیان کرد این است که با استفاده از علم اعجاب آور شیمی ، کارخانه ها و افرادی که تخصص و مهارت های لازم را در این زمینه دارند اقدام به ساخت ترکیباتی از این عنصر خاص میکنند و برخی از این ترکیبات حاصله در بازار توسط عامه مردم به جیوه چگالی بالاتر از 13.55 شهرت دارند اما در اصل این ترکیبات به هیچ وجه ، دیگر عنصر جیوه نیستند و ترکیبی جدیدند که در علم شیمی اسامی منحصر به خود را دارند .

گاهی این ترکیبات حاصله از عنصر جیوه رنگها و خواص بسیار متعددی دارند .

جیوه بازیافتی چیست ؟

همانطور که از اسم این نوع محصولات پیداست در واقع میتوان گفت جیوه هایی که یک یا چند بار مورد کاربری های مختلف قرار میگیرند و در طول گذر زمان و بدلیل استفاده های متعدد از درصد خلوص این محصولات کاسته میشود  بازیافتی محسوب میشوند . محصولات بازیافتی به دلیل ورود آلودگی های مختلف به هیچ وجه درخشندگی و براقی جیوه های خالص را ندارند .

جیوه صنعتی چیست ؟

این محصولات معمولا دارای درجه خلوص 99 درصد هستند و عموما این میزان خلوص برای کاربری در امور مربوط به صنایع کفایت میکند . قیمت جیوه های صنعتی غیر بازیافتی عموما از نوع بازیافتی آنها بالاتر است اما نسبت به نوع آزمایشگاهی پایینتر هستند و معمولا به صورت فله ای یا بالک های بزرگ به بازار عرضه میشوند .

جیوه آزمایشگاهی و انواع آن کدام است  ؟

این دسته از جیوه ها دارای درصد خلوص بسیار بالا هستند و در شرکت های تخصصی مواد شیمیایی آزمایشگاهی مثل شرکت   MERCK در واحد های  حداقل صد گرمی و شرکت سیگما آلدریچ و نیز برخی کارخانه های تخصصی آسیایی تولید میشوند . درصد خلوص این  قبیل از محصولات معمولا از 99.99 آغاز و تا 100 درصد ادامه دارد . توجه به این نکته اساسی بسیار مهم است که بدانیم خلوص جیوه ها در چند صدم درصد بسیار تاثیر گذار و موجب تفاوت کیفیت بارزی در محصولات میگردد . حتی این مورد در محصولات آزمایشگاهی هم به چشم میخورد .

جیوه های آزمایشگاهی معمولا در بسته بندی های 100 گرم و 250 گرم و 1 کیلو عرضه میشوند و با توجه به استفاده از حداکثر تکنولوژی خالص سازی صورت گرفته بر روی این محصولات در امور تولیدی بسیار حساس مثل تولید قطعات الکترونیکی ، دستگاههای خاص آزمایشگاهی  ، انواع مانومتر های پزشکی ، دماسنجها ، فشار سنج ها ، آمالگام ها ، ملغمه ها ، آینه ها و .... کاربرد فراوانی دارند .

سخن پایانی :

با توجه به اینکه تهیه جیوه در بازار خرید و فروش این محصول به دلیل تنوع فراوان این ماده عموما موجب سردرگرمی بسیار زیاد خریداران میشود و قیمت جیوه های مختلف موجب سختی انتخاب خریداران میگردد ، دقت و تحقیق در انتخاب مرکز مناسب ارائه این عنصر پرمصرف ، در تهیه این محصول نقش اساسی را ایفا میکند .

منبع: فارس

کلیدواژه: جیوه آزمایشگاهی بازیافتی وجه جیوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۹۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها

سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت روز جهانی ماما، گفت: نقش ماما صرفا به مراقبت‌های زمان بارداری و کنترل زایمان طبیعی محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

وی اظهارداشت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان، ادامه داد: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و به حفظ و ارتقای سلامتش کمک می‌کند.

به گفته وی در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

حاجیان، رسالت مهم گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه را پرورش نیروی انسانی متعهد، متبحر و مسئولیت‌پذیر در حوزه مامایی برشمرد که قادر به ارایه خدمات مامایی و سلامت باروری در سطوح مختلف پیشگیری به زنان جامعه باشد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

وی دانش آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را از بهترین نیروهایی برشمرد که در سطوح مختلف ارایه خدمات خوش درخشیدند.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

به گفته وی بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاست ها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت(روان و جسم) مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما ۵۱ سال است، ماما در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد و کمک به مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

به گفته این دکترای تخصصی بهداشت، امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان، ماما را یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک برشمرد که از محیطی ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد. این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

مدیر گروه مامایی دانشکده با اشاره به وجود بیش از ۱۳۰ فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد که با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند و با اشاره به این زایمان توام با استرس است، صبوری و بردباری در حرفه مامایی را از اصول مهمی برشمرد که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه