Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه کشور اروپایی عضو برجام طی بیانیه‌ای مشترک در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواستند که هرچه زودتر تولید اورانیوم با درصد خلوص بالا (۲۰ درصد و بالاتر) را متوقف کند.

به گزارش تسنیم، کشور‌های اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) چهارشنبه شب با صدور بیانیه‌ای مشترک در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار توقف فوری تولید اورانیوم با درصد خلوص بالا در ایران شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای اروپایی برجام در این بیانیه ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس خود علیه برنامه هسته‌ای ایران و زیر سؤال بردن ماهیت صلح‌آمیز آن، اعلام کردند: «ایران هیچ دلیل موجه غیرنظامی برای چنین فعالیت‌هایی که دانش مورد نیاز برای استفاده در ساخت سلاح هسته‌ای را در اختیارش قرار می‌دهد، ندارد. ایران باید فوراً تولید فلز اورانیوم را متوقف کند. ایران همچنین بعد از نشست گذشته شورای حکام سرعت تولید اورانیوم با درصد خلوص بالا [۲۰ درصد و بالاتر]را ۲ برابر کرده است.»

آن‌ها در ادامه این بیانیه اقدامات هسته‌ای ایران را عمیقاً نگران‌کننده خوانده و اظهار داشتند: «ما امیدواریم که شورای حکام بتواند به‌طور هماهنگ و متحد از ایران بخواهد که فوراً تولید اورانیوم با درصد غنای بالا را متوقف کند.»

طرف‌های اروپایی برجام که با کوتاهی‌های مکرر در اجرای تعهدات برجامی خود باعث واکنش ایران در قالب کاهش تعهدات هسته‌ای خود طبق حقوق تصریح شده در بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام شده‌اند، در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان کردند: «توسعه مداوم سانتریفیوژ‌های قدرتمند و پیشرفته در ایران باعث پیشرفت دائمی توانمندی‌های غنی‌سازی این کشور می‌شود. ایران در مقیاس گسترده اقدام به نصب و به‌کارگیری سانتریفیوژ‌های پیشرفته کرده است. ما قویاً از ایران می‌خواهیم که این اقدامات را متوقف کند.»

انگلیس، آلمان و فرانسه در ادامه این بیانیه مشترک مدعی شدند: «ما به عنوان E۳ [تروئیکای اروپایی]همچنان به طور کامل حامی برجام هستیم، به فرآیند مذاکره‌ای که در وین با حضور همه مشارکت‌کنندگان در برجام و ایالات متحده در پیش گرفته شده است، متعهدیم و بر تسهیل بازگشت ایالات متحده به این توافق و بازگرداندن ایران به اجرای کامل تعهداتش در برجام و احیای منافع برجام برای همه تمرکز داریم. ما قویاً به ایران توصیه می‌کنیم که فوراً از این فرصت دیپلماتیک استفاده کند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: تروئیکای اروپایی برجام مذاکرات وین شورای حکام هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۲۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!