Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@00:23:54 GMT

نکات مهم خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۹۴۳۸

نکات مهم خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی چیست؟

به طور کلی وقتی از مواد شیمیایی صحبت می‌کنیم، منظورمان موادی با یک ترکیب شیمیایی مشخص است. به بیان دقیق‌تر به موادی، شیمیایی گفته می‌شود که از طریق سنتز شیمیایی تهیه شوند و یا اینکه به صورت خام در طبیعت وجود داشته باشند، اما مواد اولیه تهیه سایر مواد شیمیایی باشند.

به گزارش ایسنا،بنابراعلام شیمی بازار، در صنایع و آزمایشگاه‌های مختلف از مواد شیمیایی بسیار استفاده می‌شود و شرکت‌هایی وجود دارند که به تولید و عرضه این مواد می‌پردازند و آن‌ها را در اختیار تولیدکنندگان، محققان و دانشمندان قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی، کاری کاملا تخصصی است که نیازمند دانش، تجربه و آشنایی کامل با بازار این مواد است. در این مطلب به چند نکته ابتدایی اما مهم که باید در هنگام خرید این مواد در نظر گرفته شوند، می‌پردازیم.

مصارف گوناگون مواد شیمیایی آزمایشگاهی

مواد شیمیایی آزمایشگاهی که به عنوان مهم‌ترین مواد در آزمایشات گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند، کاربردهای متنوعی دارند که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

. علوم آزمایشگاهی همچون ژنتیک، انگل شناسی، کالبد شناسی

. صنایع پتروشمی و نفت و گاز

. داروسازی

. تحقیقات و پژوهش‌های آکادمیک

. تحقیقات گیاه شناسی

. صنایع کاشی و سرامیک

. نیروگاه‌های مولد انرژی‌های حرارتی

. آبکاری فلزات

. منابع طبیعی و همچنین محیط زیست

. تولید لوازم آرایش و بهداشتی

. صنایع ساخت چسب و رنگ

مفهوم گرید در مواد شیمیایی آزمایشگاهی

مواد شیمیایی آزمایشگاهی از لحاظ ماهیت و فرمول شیمیایی با مواد شیمیایی صنعتی و خوراکی شباهت زیادی دارند اما تفاوت آنها در میزان درصد خلوص و همچنین ناخالصی آن‌هاست.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی با توجه به نوع کاربردشان دارای میزان خلوص متفاوتی هستند که این مساله با معیاری به نام گرید نشان داده می‌شود.

گرید مواد معمولا بر بسته‌بندی به همراه مشخصات شیمیایی و فرمول درج می‌شود. سازمان‌های مختلف هر کدام تاییدیه‌های متفاوتی در این رابطه ارائه داده‌اند که به گریدهای مختلف منجر شده است.

طبق یکی از استانداردهای اصلی در این زمینه، مواد شیمیایی آزمایشگاهی به چند گرید اصلی بر اساس درصد خلوص تقسیم می‌شوند که عبارتند از: گرید تحلیلی که دارای خلوص استثنایی بیش از ۹۹ درصد است، گرید عمومی آزمایشگاهی که درصد خلوص در آنها طبق استاندارد متفاوت است، گرید آزمایشگاهی که طبق آن مواد دارای خلوصی بالا نزدیک ۹۷% هستند، گرید عمومی که مواد خلوص بیش از ۹۵ درصد دارند، گرید صنعتی که درصد خلوص در آن بسیار پایین است و ناخالصی نزدیک به ۹۰ درصد است.

نکات مهم در خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی

رعایت چند نکته در حین خرید و استفاده از این مواد بسیار ضروری است. هنگام خرید موادشیمیایی آزمایشگاهی لیبل روی مواد باید مطالعه شود. اطلاعات مهمی روی پکیج محصولات، در کنار آن‌ها و یا توسط کارشناسان شرکت می‌تواند به شما ارائه شود.

نام دقیق و علمی محصول، فرمول شیمیایی آن، درجه خلوص یا ناخالصی، تاریخ انقضا، احتیاط‌های لازم، جزئیات در مورد هشدارها، نحوه کمک‌های اولیه در صورت صدمه دیدن شخصی در حین انجام کار، دستورالعمل قرارگیری در قفسه‌ها و غیره باید مورد توجه قرار گیرد. دقت به تمامی موارد می‌تواند خطرات احتمالی در حین کار با این مواد را کاهش دهد.

 هنگام خرید به بسته‌بندی مواد دقت کنید. معمولا مواد شیمیایی آزمایشگاهی در بسته‌بندی‌هایی ارائه می‌شوند که بالاترین میزان حفاظت و ایمنی را دارند تا هم از خطرات احتمالی هنگام جابجایی جلوگیری شود و هم مواد برای طولانی مدت قابل نگهداری باشند. در صورتی که بسته‌بندی مواد مشکلی داشته باشد از تحویل گرفتن آن‌ها خودداری کرده و آن را به شرکت مرجوع کنید.

 پیش از خرید مواد باید پاسخ برخی سوالات را بدانید. این که در گذشته در آزمایشگاه شما چه موادی از چه برندهایی مورد استفاده قرار می‌گرفته است؟ آیا این مواد مطابق با استانداردهای شما بوده یا خیر؟ چه نوع از مواد با چه گریدی را برای آزمایشات خود احتیاج دارید؟ آیا برای محافظت و نگهداری از آنها شرایط لازم را دارید؟ چه میزانی از این مواد را احتیاج دارید؟ این میزان از مواد برای چه مدت زمانی کافی است؟

همچنین باید از تمامی دستورالعمل‌ها و قوانین مربوط به ذخیره و نگهداری مواد شیمیایی آزمایشگاهی مطلع باشید و نسبت به رعایت آنها کاملا متعهد باشید. به عنوان مثال باید بدانید که مواد شیمیایی فرار نباید در کنار هیچ ترکیب شیمیایی دیگری قرار بگیرند زیرا در غیر این صورت موجب واکنش می‌شود.

محل نگهداری این مواد باید از تهویه مناسب برخوردار باشند تا هیچ ماده شیمیایی باعث مسمومیت متخصصین یا محققین نشود. از تاریخ انقضای مواد شیمیایی همیشه باید آگاه باشید و به تاریخ روی بسته و برچسب آن دقت کنید.

در صورتی که مواد شیمیایی آزمایشگاهی قابل اشتعال نگهداری می‌کنید، یک جایگاه مخصوص برای آنها باید تعبیه کنید. تمامی این موارد و بسیاری موارد دیگر در در برگه هایی بنام برگه های اطلاعات ایمنی یا همان SDS جمع‌آوری می‌شود که باید از آن‌ها آگاه بود.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی انواع بسیار مختلفی دارند که در گریدهای متفاوت برای کاربردهای گوناگون تولید می‌شوند شرکت‌های مختلفی در زمینه تولید این مواد در دنیا و در ایران مشغول به فعالیت هستند.

شخصی که مسئولیت خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی را بر عهده دارد باید از تخصص و شناخت لازم نسبت به این مواد برخوردار باشد؛ زیرا این کار نیازمند دانش پیرامون فرمول مواد، کاربرد آنها، موارد احتیاطی، خطرات احتمالی و همچنین آشنایی کامل با شرکت‌های تولیدکننده مواد است.

در شیمی‌ بازار امکان خرید بی‌واسطه مواد شیمیایی آزمایشگاهی از تولیدکنندگان و واردکنندگان این مواد وجود دارد. کارشناسان پلتفرم شیمی بازار همواره پاسخگوی سوالات شما در هنگام خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی و در جهت رفع هرگونه ابهام و مشکلات احتمالی در این رابطه خواهند بود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شیمی بازار هنگام خرید بسته بندی درصد خلوص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۹۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: با انجام مبارزه شیمیایی با علف‌های هرز و بیماری و آفات گندم و جو مبارزه در ۱۵۴ هزار هکتار انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با عوامل بیماریزا مزارع گندم و جو استان مازندران اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم و جو در سطح 154 هزار و 161 هکتار از مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در 138 هزار و 515 هکتار مزارع گندم استان، انجام شد تصریح کرد: در مبارزه با آفات سموم مالاتیون، دورسبان، سایپرمترین، متالدهاید، کنفیدور در 5 هزار و 625 هکتار مزارع گندم استان انجام شد.مبارزه در 5 هزار و 232 هکتار علیه حلزون، 53 هکتار با کرم مفتولی و در 340 هکتار با سوسک سیاه زابروس بود. 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم در 20 هزار و 859 هکتار انجام شده بطوریکه کشیده برگ‌ها در 23 هزار و 809 هکتار انجام شد.مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم توفوردی، آکسیال،تیفیس، آتلانتیس گرانستار، پوماسوپر، لنتو، آپیروس، آتللو و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی بیان کرد: مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف 66 هزار و 403 لیتر/کیلو سموم رکس، تیلت، فولیکو، آلتو، اینور در 66 هزار و 713 هکتار مزارع گندم استان انجام شد. مبارزه با بیماری زنگ زرد در 20 هزار و 719 هکتار انجام شد و با سپتوریوز برگی هم در هزار و 477 هکتار مبارزه انجام شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران میزان مبارزه با سفیدک سطحی را در 15 هزار و 158 هکتار بیان کرد و با تاکید بر اینکه در فوزاریوم خوشه  18 هزار و 806 هکتار مبارزه شده، مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 640 هکتار عنوان کرد و به ترتیب مبارزه با بیماری لکه خرمایی را در 744 هکتار و توام را در در 9 هزار و 169 هکتار از مزارع گندم استان عنوان کرد.

وی گفت: از ابتدای سال زراعی 1403-1402 تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در 15 هزار و 649 هکتار مزارع جو استان انجام شد.مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و 272 هکتار مزارع جو استان انجام شده است. تاکنون با علف‌های هرز کشیده برگ در 2 هزار و 389 هکتار مبارزه شده و مبارزه با علف پهن برگ در 2 هزار و 379 هکتار انجام شد.

وی گفت: مبارزه با لکه خرمایی در 622 هکتار، زنگ زرد در 731 هکتار، بیماری‌ سفیدک سطحی هم در هزار و 42 هکتار، سپتوریوز برگی در 392 هکتار و فوزاریوم در 865 هکتار انجام شد.

سرپرست حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 12 هکتار و مبارزه توام را در 859 هکتار از مزارع جو استان عنوان کرد که مبارزه شیمیایی انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • موتور سواران هنگام سوخت گیری به این نکات توجه کنند (فیلم)
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • توقف روند گلزنی اینتر در شب دبل شدن مقابل ساسولو / نکات آماری
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران