Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@07:10:24 GMT

عیار طلا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۰۶۷۵۷

عیار واحد اندازه‌گیری خلوص آلیاژ‌های طلا و دیگر فلزات گرانبهاست و عیار طلا هم به درجه خلوص طلا در هر شیء طلایی اطلاق می‌شود.

خبرگزاری میزان: عیار واحد اندازه‌گیری خلوص آلیاژ‌های طلا و دیگر فلزات گرانبهاست. عیار طلا هم به درجه خلوص طلا در هر شیء طلایی اطلاق می‌شود. طلا فلزی ذاتا نرم است که در صورت استفاده از آن برای ساخت اشیا، ممکن است تغییر شکل پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به همین دلیل برای سفت و سخت‌شدن اشیای طلایی معمولا با طلا فلز‌های دیگری را مخلوط می‌کنند. مهم‌ترین این فلز‌ها عبارتند از: مس، نقره و پلاتین. حال هرقدر درجه وجود سایر فلزات در شیء طلایی بالاتر باشد، عیار طلا پایین‌تر و قیمت آن کمتر و برعکس هر قدر طلای شیئی بیشتر باشد. عیار آن بیشتر و باارزش‌تر است.

برای شناسایی عیار طلا در اشیا از اعداد مختلفی استفاده می‌شود که این اعداد برای شناسایی راحت‌تر درصد طلای موجود در اشیای طلایی، ساده‌سازی و براساس فرمول ریاضی خاصی استاندارد شده است. هریک از این اعداد بیانگر وجود درصد مشخصی از طلا در یک شیء است. این درصد براساس عرف و فرهنگ عمومی مردم یک کشور، رواج استفاده از طلا و همچنین میزان ذخایر طلای کشور‌ها تعیین می‌شود.

به عنوان مثال در ایران، فرهنگ عمومی طلای ۱۸ عیار را می‌پسندد، اما در کشور‌های عربی، طلای ۲۴ عیار را ترجیح می‌دهند. عیار طلا از ۸ تا ۲۴ متفاوت است. در طلای عیار ۸ معادل ۳/۳۳ درصد طلا وجود دارد.

این‌گونه طلا در کشور‌های شمال اروپا نظیر آلمان استفاده می‌شود که مردم این کشور‌ها عموما علاقه چندانی به استفاده از مصنوعات طلایی ندارند. با این حال در تمام این کشور‌ها عیار‌های مختلف طلا به چشم می‌خورد، اما معمولا فرهنگ عمومی هر کشور، عیار خاصی از طلا را بر دیگران ترجیح می‌دهند. عیار طلای ۹ یعنی در آن شی‌ء ۵/۳۷ درصد طلا وجود دارد. این طلا در انگلستان و روسیه رواج بیشتری دارد. مردم ایالات متحده بیشتر از طلای ۱۰ عیار که در آن ۷/۴۱ درصد طلای خالص وجود دارد، استفاده می‌کنند.

پس از عیار ۱۰، اکنون دیگر کمتر کشور‌هایی هستند که عیار‌های ۷ تا ۱۴ استفاده کنند؛ بلکه این فاصله با سه عیار معروف پر می‌شود. پراستفاده‌ترین عیار طلا، ۱۸ است. در طلای ۱۸ معادل ۷۵ درصد طلای خالص وجود دارد و، چون درجه خلوص آن منطقی و رو به بالاست، در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران، اقبالی عمومی دارد. طلای ۱۸ عیار در کشور‌های جنوب اروپا و منطقه مدیترانه، بخشی از خاورمیانه و حتی بخشی از ایالات متحده استفاده می‌شود. درواقع می‌توان گفت: عیار ۱۸ بیشترین و رایج‌ترین عیار طلا در دنیاست.

پس از آن نوبت به عیار ۲۱ می‌رسد که ۵/۸۷ درصد طلای خالص در آن وجود دارد. بخشی از کشور‌های عربی جنوب خلیج‌فارس مشتری مصنوعات ساخته‌شده از طلای ۲۱ هستند. پله بعدی عیار ۲۲ است. در این طلا ۶/۹۱ درصد طلا وجود دارد و باز هم کشور‌های عربی حوزه خلیج‌فارس، هند و بنگلادش، پاکستان و سریلانکا مشتری آن هستند.

سرانجام هم طلای ۲۴ عیار که تقریبا طلای خالص با درجه خلوص ۹/۹۹ درصد است، در صدر قرار دارد. این طلا مشتریان محدودی در کشور‌های عربی، چین، هنگ‌کنگ و تایوان دارد و همه‌گیر نیست.

بد نیست بدانید طلای ۲۴ عیار بیشتر در قالب شمش‌های طلا عرضه می‌شود که طلافروشان به عنوان مواد اولیه کارشان، پس از خرید شمش‌ها و مخلوط‌کردن فلز، عیار آن را تغییر داده و مصنوعات مختلف با آن می‌سازند. همچنین سکه‌های طلای حکومتی رایج در کشور‌ها از جمله ایران با طلای ۲۴ عیار است. شمش طلای در اختیار حکومت‌ها نیز که بیشتر به عنوان ثروت ملی و پشتوانه پول ملی مطرح است، به طلای خالص ۲۴ عیار نگهداری می‌شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید

بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه، نرخ تورم این کشور در ماه آوریل نسبت به سال گذشته میلادی به ۶۹.۸ درصد رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه، نرخ تورم این کشور در ماه آوریل نسبت به سال گذشته میلادی به 69.8 درصد رسید.

تورم سالانه قیمت مصرف کننده در ترکیه طی ماه گذشته نزدیک به 70 درصد افزایش یافت که اندکی کمتر از پیش‌بینی‌ها بود.

با این حال، به دلیل افزایش شدید هزینه‌ها در بخش آموزش و همچنین افزایش قیمت‌ها در رستوران‌ها و هتل‌ها، این ماه بالاترین نرخ تورم را از نوامبر 2022 به خود اختصاص داد.

تورم ترکیه به 62 درصد رسید

مهمت شیمسک، وزیر دارایی ترکیه، در مورد این داده ها به رویترز توضیح داد که تورم ماه آوریل نسبت به ماه قبل از آن افزایش 3.18 درصدی را ثبت کرد که مطابق با انتظارات بود. در ماه مارس این نرخ 3.16 درصد بود.

سیمسک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پس از اینکه تورم سالانه در ماه می به اوج خود برسد، مطابق با پیش بینی‌های ما به شدت شروع به کاهش خواهد کرد.

بانک مرکزی ترکیه در ماه مارس نرخ بهره بانکی را به 50 درصد افزایش داد و دلیل آن ادامه تلاش‌ها برای مقابله با افزایش تورم در این کشور بود.

این بانک در آن زمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: در حالی که واردات کالاهای مصرفی و طلا کاهش یافت و به بهبود تراز حساب جاری کمک کرد، سایر شاخص‌های اخیر حاکی از آن است که تقاضای داخلی همچنان مقاوم است.

بانک مرکزی ترکیه افزود: چسبندگی تورم در بخش خدمات، انتظارات تورمی، خطر درگیری‌های نظامی و قیمت مواد غذایی فشارهای تورمی را بالا نگه می دارد.

در ماه مارس، این بانک همچنین اعلام کرد که سیاست پولی فشرده تا زمانی که کاهش قابل توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه مشاهده نشود، حفظ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • جدیدترین قیمت طلای ۱۸ عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه یک گرمی چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا و سکه
  • مدیر برنامه جهانی غذا: شمال غزه به «قحطی تمام عیار» دچار شده است
  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ مشخص شد
  • طلای جهانی پس رفت
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/