Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@07:34:11 GMT

‌حفظ خلوص خونی 95 درصد گوسفند افشاری

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۲۳۲۵۸

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: در آزمایشگاه‌های ژنومیک دانشگاه زنجان، علاوه بر حفظ خلوص خونی بالای 95 درصد گوسفند افشاری در عملیات آمیخته‌گری، ژن‌های موثر در افزایش چند قلوزایی، سرعت رشد و کاهش حجم دنبه رصد می‌شود.

رحمان رستم‌خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری، افزایش بهره‌وری و اقتصادی کردن تولید در بخش پرورش گوسفند داشتی است، اظهار کرد: یکی از اهداف فرعی پرورش گوسفند افشاری، تغییر الگوی پرورش از سیستم مرتعی به سیستم‌های نیمه بسته و بسته است؛ این در حالی است که پرورش دهندگان خراسان‌رضوی، خراسان‌شمالی، آذربایجان‌غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، لرستان، اردبیل، فارس، اصفهان، البرز، تهران، مرکزی، مازندران و خوزستان، قوچ‌های اصلاح شده افشاری استان زنجان را برای افزایش بهره‌وری و اصلاح نژاد گله خود مورد استفاده قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول ادامه داد: این طرح از سال 85 با مشارکت سازمان جهادکشاورزی استان و دانشگاه زنجان و با وارد کردن سلول‌های جنسی گوسفند نژاد برولامرینو از کشور نیوزیلند آغاز شد و بعد از اتمام عملیات اصلاح نژادی در مدت شش سال در محیطی کاملا بسته در مزرعه دانشگاه، نخستین ایستگاه تحقیقاتی بخش خصوصی در سال 91 در استان تشکیل و از سال 92، مراحل انتقال دام اصلاح شده به گله های مردمی آغاز شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در 20 روستای استان، 42 گله پرورش گوسفند افشاری تحت پوشش برنامه اصلاح نژادی قرار دارند، افزود: همه مراحل اجرای این طرح توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و متخصصان ژنتیک مولکولی استان نیز در برنامه‌های اصلاح نژادی به‌کار گرفته شده‌اند. این در حالی است که در طرح مذکور، عملیات آمیخته‌گری به مدت شش سال در یک محیط کاملا بسته انجام گرفته است.

رستم‌خانی خاطرنشان کرد: تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی توسط تیم تحقیق با تشکیل شرکت دانش‌بنیان، همراه کردن چند دستگاه دولتی برای اجرای پروژه، ایجاد پلان توسعه‌ای دام اصلاح شده در سطح استان (هرم اصلاح نژاد به روش هسته باز) و اجرای بیش از 45 طرح تحقیقاتی (پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری) در دانشگاه زنجان با همکاری سازمان برای تکمیل پروژه اصلاح نژادی از وجوه تمایز روش اعمالی در اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان به شمار می‌رود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان تصریح کرد: توان تولید 3 تا 4 بره در هر زایش، بهبود 30 درصدی سرعت رشد، بهبود صد درصدی ضریب تبدیل غذایی، بهبود کمیت و کیفیت پشم و کاهش قابل توجه حجم دنبه از ویژگی‌های گوسفند اصلاح شده در استان زنجان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۲۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتباه قند خونی درباره دیابت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ قند خون بالا که به عنوان هایپرگلیسمی شناخته می‌شود، یک بیماری بالقوه خطرناک است که معمولا با دیابت مرتبط می‌باشد. اگر برای مدت طولانی سطح قند خون تان بالا باشد، مستعد ابتلا به عفونت چشم، قلب، کلیه‌ها و اعصاب خواهید بود.

ورزش نکردن
ورزش منظم نقش مهمی در مدیریت قند خون دارد. برای افرادی که دیابت یا هر بیماری دیگری دارند، نمی‌توان مزایای ورزش کردن را نادیده گرفت. ورزش به کنترل وزن، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول و تری گلیسیرید LDL مضر، افزایش کلسترول HDL سالم، تقویت عضلات و استخوان ها، کاهش اضطراب و بهبود سلامت عمومی کمک می‌کند. فعالیت بدنی مزایای بیشتری برای افراد مبتلا به دیابت دارد؛ باعث کاهش خون می‌شود؛ سطح گلوکز را افزایش می‌دهد و حساسیت بدن شما را به انسولین نیز افزایش خواهد داد.

نادیده گرفتن چربی‌های خطرناک دور شکم
افرادی که وزن اضافی در اطراف شکم دارند؛ بیشتر در معرض خطر مشکلات ناشی از قند خون هستند. کسی که رژیم غذایی اش حاوی مواد التهاب زاست و چربی اضافی در اطراف اندام‌های مرکزی اش دارد، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ است. اضافه وزن و چاقی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، اما این که چطور بدن شما چربی را ذخیره و وزن را مدیریت می‌کند هم می‌تواند از علائم اولیه خطر باشد.

چک نکردن قند خون
اگر به طور منظم قند خون تان را آزمایش نمی‌کنید، تشخیص این که چه زمانی شرایط وخیم می‌شود دشوار خواهد شد. به طور کلی، افرادی که انسولین مصرف می‌کنند، کسانی که در کنترل سطح گلوکز خون مشکل دارند یا هیپوگلیسمی (قند خون پایین) دارند، باید سطح گلوکز خون شان را به طور منظم کنترل کنند. افراد مسن‌تر مبتلا؛ هنگام مصرف دارو‌های دیابت، بیشتر در معرض خطر هیپوگلیسمی هستند و بررسی سطح گلوکز برای شان واجب‌تر است. علائم هیپوگلیسمی شامل گیجی، سرگیجه، گرسنگی و تعریق است.

فراموش کردن مصرف دارو
استفاده از دارو‌های تجویزی در مدیریت قند خون بسیار مهم است. فراموش کردن این دارو‌ها معمولا اتفاق می‌افتد. خوشبختانه، راه‌های مختلفی برای مدیریت دارو‌هایی مثل قرص به وسیله زنگ هشدار وجود دارد؛ همچنین می‌توانید از نمودار استفاده کنید.
علاوه بر این، اگر تلفن هوشمند یا تبلت دارید، محصولات درمانی نسخه‌ای سیار برای کمک به مدیریت دیابت در دسترس هستند. اگر سطح گلوکز خون تان خیلی پایین است، به طور مثال برنامه به شما می‌گوید که چطور مشکل را برطرف کنید و از شما می‌خواهد که سطح گلوکز خونتان را کمی بعد دوباره چک کنید تا مطمئن شوید که گلوکز خون شما در سطح ایمن قرار دارد.

پیروی نکردن از رژیم مخصوص تان
برای تهیه یک برنامه غذایی با یک متخصص مشورت کنید، بهترین راه برای متعادل نگه داشتن سطح قند خون، تنظیم نسبت درشت مغذی‌ها در هر وعده غذایی است. همه با هم فرق دارند. به طور مثال؛ ظرفیت یک نفر برای سوخت و ساز یک سیب زمینی ممکن است با دیگری متفاوت باشد و باعث افزایش قند شود؛ در حالی که هیچ اثری روی فرد دیگر نداشته باشد.

دیگر خبرها

  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • شکار گوسفند توسط شغال در بام خرم آباد +فیلم
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ دربراه فصل جدید «پایتخت»
  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • راه های افزایش گلبول های قرمز